Sposób przygotowania

Ugnieść ciasto z podanych składników, 1/4 część ciasta owinąć folią i wstawić do zamrażarki. Resztą ciasta (3/4) wyłożyć prostokatna brytfannę, wcześniej wysmarować ją tłuszcze i posypać bułka tartą. Ciasto można delikatnie posypać kakałem .

Ser zmielić trzy razy, dodać do niego żółtka, budyń, 3/4 szklanki cukru pudru i miękkie masło. Wszystko zmiksować. Białka ubić z 1/4 szklanki cukru pudru i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Masę serową rozprowadzić na wcześniej przygotowanym spodzie. A na wierz zetrzeć zmrożone ciasto. Piec w nagrzanym piekarniku ok 60 min w 180 stopniach.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !