Sposób przygotowania

Do 6 litrowego garnka wlewamy wodę (ponad połowę). Wrzucamy ziele ang, liść laurowy, kawałek liścia pory, pokrojoną w kostkę marchewkę, seler, korzeń pietruszki. Solimy i dodajemy ziarenka smaku. Dodajemy żeberka. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż zmięknie mięso. Osobno w garnku gotujemy potrzebną ilość makaronu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i spłukujemy zimna wodą, by się zahartował. Do szklanki wlewamy mleko i dodajemy mąkę. Mieszamy, by nie były grudki. Wlewamy do zupy, mieszamy i gotujemy, aż do wrzenia. Dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego i mieszamy. Ponownie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem i maggi do smaku. Ozdabiamy pokrojoną natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Smakowicie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    bardzo ją lubię
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    nie ma to jak pomidorowa :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !