Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa zabielana

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka
5 szt
pietruszka korzeń
1/2 szt
seler korzeniowy
kawałek
por
1/2 liść
makaron rurki
żebeka
8 kawałków
mleko
1/2 szkl
mąka tortowa
3 łyżki
sól
1 łyżka
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy
1 słoiczek
pietruszka zielona
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
5 bobek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa zabielana

Do 6 litrowego garnka wlewamy wodę (ponad połowę). Wrzucamy ziele ang, liść laurowy, kawałek liścia pory, pokrojoną w kostkę marchewkę, seler, korzeń pietruszki. Solimy i dodajemy ziarenka smaku. Dodajemy żeberka. Gotujemy wszystko na małym ogniu, aż zmięknie mięso. Osobno w garnku gotujemy potrzebną ilość makaronu. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i spłukujemy zimna wodą, by się zahartował. Do szklanki wlewamy mleko i dodajemy mąkę. Mieszamy, by nie były grudki. Wlewamy do zupy, mieszamy i gotujemy, aż do wrzenia. Dodajemy słoiczek koncentratu pomidorowego i mieszamy. Ponownie doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem i maggi do smaku. Ozdabiamy pokrojoną natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 10.10.2013 09:03
nie ma to jak pomidorowa :)
Justyna73 06.11.2010 14:59
bardzo ją lubię
plocia 14.10.2010 20:29
Smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak