Przepis i sposób przygotowania na: TORCIK WINOGRONOWY.
Dużą blachę natłuścić i wylać ciasto biszkoptowe.Piekarnik nagrzać do 180-190\'C i piec ciasto 35 min.Wystudzić.
Zagotować 2 szkl. mleka z 0,5 szkl.cukru.Do gotującego wlać pozostałe mleko z wymieszanym proszkiem budyniowym.Gotować do zgęstnienia.Dobrze wystudzić.
Margarynę rozwiercić i dodawać do niej po łyżce zimnego budyniu, miksować, aż powstanie gładka masa.Schłodzić.
Galaretkę zrobić jak na opakowaniu, zmniejszając ilość wody.Wystudzić.
Owoce umyć, oddzielić od gałązki, odsączyć.
Chłodny biszkopt pokroić wzdłuż na 2 części.Spodnią ułożyć ponownie w blaszce, nasączyć połową kawy, rozsmarować warstwę marmolady i połowę kremu waniliowego.Powtykać owoce winogronu.
Nakryć drugą połąwą ciasta.Ponownie nasączyć pozostałą kawą, posmarować marmoladą, masą i ułożyć winogronka.
Na wierzch ciasta wylać tężejącą galaretkę.Schłodzić kilka godzin w lodóce.
Smacznego:)