Sposób przygotowania

boczek nacinamy nozem w kilku miejscach. Do misieczki wlewamy ok pół literatki oleju, wciskamy czosnek, dajemy soł, jarzynkę, zioła prowansalskie i dużą ilość majeranku, mieszamy i dokładnie nacieramy tym boczek i wkładamy do nacietych miejsc ta marynate. składamy i odnosimy w zimne miejsce na ok 12-14 godzin. Po tym czasie przekrawamy boczek na pół i zwijamy dwie rolady, obwiązując ściśle sznurkiem. Posyopujemy jarzynką, wkładamy do specjalnego woreczka i pieczemy ok 1,5h, po tym czasie przekrawamy woreczek i pieczemy jeszcze pół godziny, co troche polewamy wytopionym tłuszczem, aby mieso złapało ładny kolor

Komentarze

  • 7
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    taki własnoręcznie upieczony jest najlepszy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    dobry do chleba
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    extra:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    też tak robię;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez tak robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !