Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, wody, mleka i soli wyrobić cisto naleśnikowe. Usmażyć na patelni naleśniki. Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w kwadraciki, wsypać do miseczki i połączyć z przyprawą kebab oraz 3 łyżkami oleju. Wszystko zamieszać i odstawić do lodówki na ok 30 min. Cebulkę drobno posiekać, paprykę oczyścić i pokroić w paseczki. Mięso z przyprawami i olejem obsmażyć na patelni, pod koniec dodać cebulkę i paprykę. Gdy farsz będzie już gotowy połączyć go ze startym żółtym ser, wszystko dobrze zamieszać.
W osobnej salaterce przygotować sos czosnkowy wg przepisu na torebce.
Na każdy naleśnik rozsmarować 1 łyżeczkę sosu czosnkowego, wyłożyć 4 łyżki farszu. Naleśniki zwijać w ruloniki. Naleśniki można posypać startym żółtym serem i zapiec, podawać z sosem czosnkowym lub solo.

Komentarze

  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię kebab w naleśniku
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawa propozycja taki kebab:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pyszne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    przepyszne jedzonko
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    pomysłowo i apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !