Przepis i sposób przygotowania na: Smażone banany z miodem i sezamem
Masz ochotę na coś słodkiego w ciekawym wydaniu? Smażone banany w głębokim oleju z miodem oraz sezamem to idealny pomysł! Jak je zrobić? Z tym przepisem to banalnie proste! Pamiętaj jednak o jednej zasadzie: jeśli podczas robienia ciasta (w którym będziesz obtaczać owoce) okaże się ono za rzadkie - koniecznie dosyp odrobinę mąki. Ten przepis na ciasto jest uniwersalny i w cieście tym możesz obsmażać również mięso, ryby i inne. Ciasto musi być gęste - nie rzadkie i to musimy regulować.
1. Banany obierz i pokrój na 3-4 centymetrowe kawałki.
2. Z jaj i mąki zrób ciasto.
3. Miód, wodę i cukier ugotuj na małym ogniu.
4. Pokrojone banany zanurz w cieście i usmaż w woku na złoto-brązowy kolor.
5. Usmażone kawałki wymieszaj z miodem i posyp sezamem.