Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
2 ząbki
cebula
2
papryka
3
puszka kukurydzy
1
banan
2
olej
2 łyżki
wieprzowina
75 dag
koncentrat pomidorowy
2 łyżeczki
mąka
1 łyżka
wędzony boczek
5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz

Na oleju zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Dodać pokrojone mięso i obsmażyć z każdej strony. Przyprawić do smaku. zdjąć z patelni a na nią wrzucić pokrojoną w kosteczkę paprykę i banany. Chwilkę podsmażyć. Ponownie wrzucić mięso. Dodać koncentrat pomidorowy i mąkę. Całość zasmażyć. Następnie dodać 1 litr wody i boczek pokrojony w kostkę. Zagotować. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. godziny. na koniec dodać kukurydzę. Przed podaniem danie posypać natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.05.2012 23:03
Z bananem nie jadłam.
pacpaw 30.09.2010 09:50
ten banan w przepisie, aż kusi aby wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak