Sposób przygotowania

Z mąki, smalcu, śmietany i soli wyrobić ciasto. Jeżeli jest zbyt suche dodać śmietany. Ciasto rozwałkować, wykrawać kwadraty, nałożyć marmoladę i formować rogale. Można również wykrawać od szklanki koła i lepić jak pierogi. Piec na złoty kolor. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smalec mnie przeraża, ale faktycznie dobre ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Nina6

    rogaliki są na prawde dobre:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Super takie lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anya_86

    ąz mi ślinka cieknie, pychota
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    wyglądają apetycznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ela15

    mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    robię takie podobne bo są smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !