Sposób przygotowania

Ciasto: żółtka utrzeć z cukrem do białości, wymieszać z pianą z białek. Połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmarować na 2 blachach wyłożonych pergaminem. Piec 12 minut w temp. 200 stopni. Ciasta przełożyć na oprószone cukrem pudrem ściereczki, usunąć papier. Ostudzone ciasta pokroić wzdłuż w pasy szer. 6 cm. Truskawki zmiksować z cukrem pudrem. Wymieszać ze śmietaną ubitą ze śmietan-fixem. Pasek ciasta cienko posmarować dżemem, kremem i ciasto zwinąć. Ustawić pośrodku tortownicy. Następnie wokół rolady owijać kolejne, podobnie przygotowane paski ciasta, aż zapełni się cała forma. Ochładzać godzinę. Następnie usunąć obręcz tortownicy, a tort udekorować ubitą śmietaną, truskawkami i wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo fajny pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !