Sposób przygotowania

Ciasto: żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z pianą z białek i mąką z budyniem. Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej pergaminem. Piec ok. 15 minut w temp. 200 stopni.
Przełożyć na ściereczkę oprószoną cukrem pudrem. Usunąć papier. Ostudzone ciasto przekroić na 2 równe części.
Krem: ugotować z mleka, cukru i proszku budyniowego. Ostudzić. Wymieszać z ubitą śmietaną, Cienką warstwą kremu posmarować jeden placek, na nim ustawić truskawki, przykryć resztą kremu i drugim plackiem. Ochłodzić. Następnie wierzch posmarować dżemem, a ten - lukrem powstałym z cukru pudru, utartego z sokiem z cytryny i łyżką wody. Ponownie ostudzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super ciasto.
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Sama nazwa mówi że to pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojj tak, już sama nazwa \"kusi\" :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    zapowiada się świetnie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo ciekawe :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Wszystko dobre co słodkie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    idealny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cudowne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !