Sposób przygotowania

Najpierw na patelni rozpuszczamy miód, jak nam się trochę rozpuści to wsypujemy przyprawę do piernika i mieszamy. Następnie dodajemy margarynę i cukier, chwilkę podgrzewać. Całą tą masę przełożyć do miseczki, wbić jajko i mąkę. I dopiero teraz dokładnie wymieszać i zagnieść ciasto , uformować ładną kulę. Owinąć w folię aluminiową i włożyć na kilka dni do lodówki. Tak, na kilka - nie na godzinę. Ciasto wyjąć z lodówki rozwałkować go o grubości 4-5 mm. Foremką wyciąć ciasteczka i ułożyć na papierze do pieczenia i pieczemy tylko 10 min w 180 st.

Komentarze

  • 4
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Są jedne z moich ulubionych , przepis bardzo prosty, a jakie smaczne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    fajne pierniczki i szybkie do zrobienia
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię pierniczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    smakowite
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    są śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    są śliczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    muszą być dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne , podoba mi sie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !