Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie w zalewie

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filetów śledzioych
1 kg
cebule
4 szt
Zalewa:
woda letnia
1 szkl
octu
3 szkl
oliwy z oliwek do smażenia
1,5 szkl
koncentratu pomidorowego
3 łyżki
soli
1 łyżka
cukru
3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
8 ziarenek
Sklep Prymat
papryka czerwona
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w zalewie

Ze śledzi usówamy skórę. Ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w 3-4 cm kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Paprykę myjemy i usówamy gniazdo nasienne miąższ kroimy w paski. Składniki zalewamy i mieszamy z cebulą , papryką i gotujemy 5 min. Dodajemy śledzie i gotujemy na małym ogniu kolejne 3 min.Przekładamy do słoików i zakręcamy i przechowujemy w ladówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak