Sposób przygotowania

Małe, młode buraczki drobno pokroić+łodyżki bez zielonych liści, resztę włoszczyzny też drobno pokroić (kostka lub plasterki). Wrzucić wszystko do nagotowanego wywaru (ja gotuję na kościach wieprzowych). Z mielonego mięsa zrobić malutkie klopsiki/kuleczki i też wrzucić do zupy, przyprawić odrobiną octu, cukru i pieprzu i jak ktoś woli bardziej pikantne to ja dodaję paczkę barszczu w proszku. Można zaciągnąć śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    apetyczna zupka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam botwinkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !