Przepis i sposób przygotowania na: BANANOWIEC
Składniki:
• 4 jaja
• 1 szklanka cukru
• 2,5 czubatych łyżek mąki tortowej
• 2,5 czubatych mąki ziemniaczanej
• 1 opakowanie cukru waniliowego
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• PIEC 30 MINUT w temperaturze 170 stopni na opcji „góra-dół”
Składniki:
• 1,5kg. bananów
• 3 łyżeczki kawy zaparzyć, w ¾ szklanki wody.
• Masa toffi
• 1 cytryna
• 0,5 litra śmietany kremówki
• 2 opakowania śmietan-fix.
• Gorzka czekolada
CZYNNOŚCI
Na upieczony biszkopt, polać zaparzoną kawę. Ułożyć pokrojone wzdłuż banany, należy skropić je sokiem z jednej cytryny, aby nie czarniały. Na banany należy rozprowadzić masę toffi i ubitą śmietanę kremówkę połączona z dwoma opakowaniami śmietan fix. Gorzka czekoladę tarkujemy na dużych oczkach, posypać na warstwę śmietany.