Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęca wątróbka w sosie śmietankowym

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka
50 dag
cebule
2 sztuki
jabłka
3 sztuki
śmietana kremowa 30%
3/4 szklanki
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
sos z torebki
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęca wątróbka w sosie śmietankowym

Wątróbkę umyc i pokroic w wąskie paski. Cebulę posiekac. Jabłka wydrąży i pokoic w talarki. Obsmażyc na patelni. Usmażyc wątróbkę z cebulą. Sos zagotowac ze śmietaną i musztardą. Przpyrawic. Mięso wyłożyc na jabłka i polac sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak