Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w plasterki, paprykę w paski. Polędwicę podzielić na 4 steki, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i podsmażyć steki z każdej strony na brązowo. Zmniejszyć ogień i smażyć kolejne 3 minuty, posypać solą ziołową Prymat i pieprzem czarnym grubomielonym Prymat. Resztę oleju wlać na patelnię, dodać cebulę i paprykę i mieszając smażyć przez 4 minuty, wlać rosół, dodać posiekaną pietruszkę i jeszcze raz podgrzać. Warzywa ułożyć na talerzu obok mięsa.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !