Sposób przygotowania

Z 4 jajek, 4 łyżek cukru, 4 łyżek mąki i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia upiec biszkopt. Z pozostałych jajek, cukru, mąki, proszku do pieczenia i kakao upiec ciemny biszkopt. Jasny biszkopt przekroić w poprzek, by powstały 2 krążki.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Gdy margaryna z cukrem będzie utarta dodawać po łyżce śmietany, ciągle ucierając.
Na jasny krążek biszkoptowy nakładać połowę masy, przykryć ciemnym krążkiem, nałożyć drugą połowę masy (odłożyć 2-3 łyżki masy do dekoracji), przyłożyć jasnym biszkoptem. Wierzch oblać polewą czekoladową, ozdobić masą śmietankową.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie torciki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    dla mnie bomba;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    bardzo fajnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zachwycający, piękny :) Więc na pewno i smaczny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    wygląda smakowicie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    świetny!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    świetny!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Ten kawałeczek to w sam raz dla mnie - wygląda bardzo apetycznie więc skonsumowałabym go na raz.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetny torcik
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    torcik super !!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !