Sposób przygotowania

1. ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

2. farsz: pokroić kapustę w ćwiartki ugotować w osolonej wodzie , odcedzić zimną wydusić drobno pokroić , dodać ser biały, usmażoną na margarynie cebulkę , dodać przyprawy i dokładnie wymieszać

3. masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    Fajny farsz, jeszcze nie jadłam takiego trzeba kiedyś spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam jeszcze ich i muszę wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    oj, zjadlabym...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalka1

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    takie pierogi to pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawy farsz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    nie próbowałam takich
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !