Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęcina z ryżem i winogronami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina bez kości
40 dag
śmietana
120 ml
bulion
120 ml
oliwa
3 łyżki
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
winogrona białe
40 dag
cebula
1 sztuka
ryż ugotowany
1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z ryżem i winogronami

Mięso kroimy w kostkę. Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oliwie.Do rondla z cebulą dokładamy cielęcinę.Wsypujemy obrane z kiści winogrono.Podlewamy bulionem i dusimy ok 10 minut.Dodajemy ryż i śmietanę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 29.06.2012 20:53
pyszne danie , delikatne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak