Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łatwe ciasto drożdzowe ze śliwkami i kruszonką

5.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
5 szt
mąka
5 szkl
drożdże
10 dag
cukier puder
1 szkl
olej
1 szkl
mleko
1 szkl
śliwki
1/5 kg
masło
100 g
cukier
100 g
mąka
100 g
cynamon
1/ łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łatwe ciasto drożdzowe ze śliwkami i kruszonką

Do miski włożyć kolejno: rozbite jaja, drożdże, cukier, mleko, olej, mąkę i odstawić w ciepłe miejsce na 3h(nie mieszać). Wymieszać wszystko i przełożyć do natłuszczonej formy. na to ułozyc połówki sliwek. Masło rozpuścić, dodać mąkę, cukier i cynamon i zagnieśc kruszonkę. Posypac nią ciasto. Piec ok 45min w 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 24.08.2013 20:12
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak