Sposób przygotowania

Mąkę, 1 szkl cukru, jajka, olej, 1/2 margaryny, proszek do pieczenia przełożyć do miski, zagnieść ciasto.
Wyłożyć do natłuszczonej blachy, posmarować marmoladą i upiec, 30-40min. w 180\'C
Budyń ugotowwać z dodatkiem cukru w 3 szkl mleka, aż zgęstnieje.Wystudzić.Utrzeć 1/2 margaryny, dodawać po łyżce zimnego budyniu, miksować, aż powstanie lśniąca masa.
Krem wyłożyć na upieczone i wystudzone ciasto, na warstwie marmolady.
Galaretkę zrobić według przepisu na opakowaniu, ale w 3 szkl. wody.Odstawić, aż trochę stężeje.
Zrobić polewę lub użyć gotową, posmarować na budyniową masę i wylać tężejącą galaretkę.
Smacznego:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !