Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica wieprzowa gotowana z warzywami i sosem z chrzanu Wasabi :
30 dag polędwicy wieprzowej ( 1 polędwiczka )
3 marchewki
1 pietruszka
¼ selera
½ pora
3 szklanki wody
4 ziela angielskie
3 liście laurowe
1 łyżeczka przyprawy do zup ( Jarzynka , Vegeta lub kostka bulionowa )
2 łyżeczki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki majonezu
2 łyżeczki pasty z chrzanu Wasabi
Mięso, warzywa i przyprawy zalać wodą , doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć gaz i gotować ok. 45 minut ( a jeśli trzeba bo mięso nie jest dostatecznie miękkie to dłużej ). W tym czasie utrzeć śmietanę , majonez i chrzan Wasabi.
Wyjąć mięso i warzywa . Podawać na ciepło z sosem i pieczywem lub ziemniakami z wody .