Sposób przygotowania

Mąkę zmieszać z serkiem homogenizowanym, masłem w kawałkach, wrobić mikserem. Uformować kulę i włożyć na 45 minut do lodówki. Por pokroić w krążki. Zagotować osoloną wodę, wrzucić por do wrzątku na minutę i odcedzić. Pomidory pokroić w kostkę, szpinak lekko obgotować. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blaszkę, ponakłuwać widelcem i piec przez 10 minut w temperaturze 220 stopni. Pozostałe składniki nadzienia wymieszać, doprawić gałką muszkatołową Prymat, solą i pieprzem. Wyłożyć nadzienie na ciasto i piec prze następne 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !