Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cukinia w panierce

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia
bułka tarta jajko
sól
pieprz vegeta
Sklep Prymat
tłuszcz
do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce

Cukinie umyć, obrać i pokroić na plastry ok 1/5 cm. Jajko roztrzepać z łyżką wody z dodatkiem vegety. Cukinie oprószyć solą i pieprzem. Na talerzyk wysypać bułkę tartą. Cuknię panierować w bułce, jajku i jeszcze raz bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor na wolnym ogniu do miękkości cukinii. Osączyć na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak