Sposób przygotowania

Bezy: białka z cukrem i szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Ok. 3/4 masy umieścić w rękawie cukierniczym i na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć jednakowej wielkości języczki. Resztę masy zabarwić na żółto i zrobić kółko z rozetek. Suszyć 2 godziny w piekarniku w temp. 120 stopni.
Ciasto: jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszać z mąką. z ciasta rozsmarować w tortownicy okrąg, piec 35 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić.
Masa: 20 dkg truskawek pokroić na połówki, resztę zmiksować z cukrem. Wymieszać z żelatyną i ubitą śmietanką. Połówki truskawek ustawić wokół brzegu ciasta, zalać kremem. Ochładzać 3 godziny. Wierzch udekorować bezami, tak, aby utworzyły kształt margerytki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bezy...truskawki...śmietana... Takie składniki mówią same za siebie, że torcik będzie przepyszny!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !