Sposób przygotowania

Rozkruszyć drożdże i wymieszać z letnim mlekiem. Masło stopić i ostudzić. Mąkę przesiać do miski, dodać rozczyn z drożdży, jajko, masło i sól. Zagnieść ciasto i uformować z niego wałek. Podzielić na 25 kawałków. Z każdego kawałka utoczyć wałeczek, zwinąć w precel. Tłuszcz rozgrzać w garnku. Smażyć kilka precli po 7 minut, Wyjąc, ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    oj chyba będzie pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    interesujące
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !