Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Waniliowe paluszki

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
2 szklanki
margaryna
1/2 kostka
śmietana
1 szklanka
drożdże
odrobina
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe paluszki

Mąkę siekamy z margaryną. Dodajemy sól, śmietan, cukier waniliowy. Ciasto wyrabiamy, formujemy niewielkie wałeczki-paluszki, Wierzch smarujemy rozkłóconym białkiem, posypujemy cukrem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak