Sposób przygotowania

Na ciasto:
1 margarynę rozetrzeć z 1 szklanką cukru, dodać żółtka, 1 czubatą szklankę mąki, cacao i proszek do pieczenia.Wszystko dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę.Dodać do masy.Delikatnie wymieszać.Z ciasta powinno wyjść 4 szt. cienkich placków, upieczonych na blasze o rozmiarze piekarnika (dużej).
Krem:
Odlać 1,5 szkl. mleka, zagotować z cukrami.W pozostałej połówce szkl. mleka rozprowadzić obie mąki; po 2 łyżki każdej - wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń i wystudzić.
Margarynę rozmiksować.Dodawać po łyżce zimny budyń i rozcierać.Dokładnie zmiksować.
Przełożyć delikatnie cienkie, upieczone palcki masą.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Piękne i pyszne ciacho!
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    cudowna! głosik za narobienie smaku :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniała
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    super , polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    rewelacyjna, jak z cukierni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !