Przepis i sposób przygotowania na: KRAJANKA CZEKOLADOWA.
1 margarynę rozetrzeć z 1 szklanką cukru, dodać żółtka, 1 czubatą szklankę mąki, cacao i proszek do pieczenia.Wszystko dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę.Dodać do masy.Delikatnie wymieszać.Z ciasta powinno wyjść 4 szt. cienkich placków, upieczonych na blasze o rozmiarze piekarnika (dużej).
Krem:
Odlać 1,5 szkl. mleka, zagotować z cukrami.W pozostałej połówce szkl. mleka rozprowadzić obie mąki; po 2 łyżki każdej - wlać do gotującego się mleka, ugotować budyń i wystudzić.
Margarynę rozmiksować.Dodawać po łyżce zimny budyń i rozcierać.Dokładnie zmiksować.
Przełożyć delikatnie cienkie, upieczone palcki masą.
Smacznego:)