Sposób przygotowania

Indyka pokroić w kostkę, dodać imbir pokrojony w plasterki, posypać wiórkami kokosowymi, przyprawić solą ziołową, polac oliwą. Dokładnie wszystko wymieszać i odstawić na co najmniej 2 godziny.
Pomarańczę dokładnie umyć pokroić na plastry a następnie każdy plaster na 4 części, wrzucić do rondelka, dodać miód, wodę i goździki i gotować na wolnym ogniu ok godziny.
Indyka wrzucić na patelnię, dodać pomarańczkę w miodzie i smażyć, po paru minutach dodać winogrona i dusić pod przykryciem ok 20 minut.
Najpepiej podawać z ryżem

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Lubię drób na słodko ,może wypróbuję.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota61

    z pewnością jest to pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !