Sposób przygotowania

Rozciąć papryczki i wyjąć pestki. Radzę nie oczyszczać papryczek misternie ze wszystkich pestek, bo sos naprawdę nie będzie w ogóle ostry. Tak przygotowane papryczki pociąć na cienkie plasterki i wrzucić do garnka wielkości piłki siatkowej. Koniecznie, żeby w wyposażeniu garnka była przykrywka bo parujący, gotujący i później stygnący sos jest trochędrażniący, ale nie z powodu swojej ostrości, ale z powodu parujacego octu. Dolewamy i dorzucamy pozostałe składniki, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na bardzo małym ogniu, pod przykrywką przez około 25 minut. Ostudzony sos (studzony w garku przykrytym przykrywką) warto jest rozmiksować, żeby maksymalnie rozdrobić papryczki

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny sos
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny sos
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    domowy sosik pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !