Sposób przygotowania

Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Masło rozpuścić w rondelku dodając mleko, kakao i cukier. Kiedy wszystkie składniki się rozpuszczą i połączą masę przestudzić. 1/3 szkl. odlać a do reszty dodać żółtka, przesianą mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, zapach i ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać delikatnie, ale dokładnie. Na koniec dosypać 3/4 posiekanych bakalii, ponownie wymieszać i przelać ciasto do formy. Piec ok. 45-60 min. w piekarniku nagrzanym do 170 st.C . Czekoladę pokruszyć, rozpuścić w mikrofali albo w miseczce nad parą i wymieszać z odlaną częścią kakaowej masy. Kiedy ciasto przestygnie posmarować je polewą i posypać resztą bakalii.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Fantastycznie wygląda i pewnie jest przepyszny:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    wspaniały :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    uwielbiam murzynka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    wygląda super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo ładnie wygląda:) na pewno smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszności
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ale bym zjadła takiego murzynka
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    świetny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !