Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffinki jezyki
Białka posolić i ubić z nich sztywną pianę, dodawać stopniowo 100g cukru pudru i ubijać, aż piana zrobi się błyszcząca. Bułkę tartą wymieszac z mąką, startymi migdałami i kremem czekoladowym, dodac do piany, lekko wymieszać, wlać do formy i upiec. Ciasto wylewac do papilotek umieszczonych w formie na muffinki do 2/3 wsokosci. Piec w 180st. przez 20 minut. Po upieczeniu wyjąć po 15 minutach z papilotek. W międzyczasie sparzyć migdały, obrać je ze skórki. Mufinki przybrać migdałami pokrojonymi na małe podłużne kawałki. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową zrobionej z roztopionej czekolady w kąpieli wodnej połaczonej z łyzka masła i 1/4 szkl. mleka. Do malowania wystajacych migdałów radze uzyc pedzelka i kazdy migdał smarowac osobno czekoladą.