Sposób przygotowania

Czekoladę podzielić na małe kawałki, podgrzać w gorącej kąpieli i odstawić do schłodzenia. Formę do pieczenia (zakupilam na ten cel specjalnie. Oddzielić bialka od zółtek. Miekkie masło i 50g cukru pudru utrzeć na białą masę, dodawać stopniowo żółtka i po łyżkce roztopionej czekola­dy.
Białka posolić i ubić z nich sztywną pianę, dodawać stopniowo 100g cukru pudru i ubijać, aż piana zrobi się błyszcząca. Bułkę tartą wymie­szac z mąką, startymi migdałami i kremem czekoladowym, dodac do piany, lekko wy­mieszać, wlać do formy i upiec. Ciasto wylewac do papilotek umieszczonych w formie na muffinki do 2/3 wsokosci. Piec w 180st. przez 20 minut. Po upieczeniu wyjąć po 15 minutach z papilotek. W międzyczasie sparzyć migdały, obrać je ze skórki. Mufinki przybrać migdałami pokro­jonymi na małe podłużne kawałki. Po ostudzeniu polać polewą czeko­ladową zrobionej z roztopionej czekolady w kąpieli wodnej połaczonej z łyzka masła i 1/4 szkl. mleka. Do malowania wystajacych migdałów radze uzyc pedzelka i kazdy migdał smarowac osobno czekoladą.

Komentarze

  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    piękne te mufiny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Wspaniale muffinki,sliczne i bardzo apetyczne.
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    piekne to prawda :)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ŚLICZNE
  • 7
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    wyglądają jak bajkowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Genialnie wyglądają :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !