Sposób przygotowania

Czekoladę podzielić na małe kawałki, podgrzać w gorącej kąpieli i odstawić do schłodzenia. Formę do pieczenia (zakupilam na ten cel specjalnie podłużną zaokrąglona) wysmarować masłem i wysypać tartą bułką.
Oddzielić bialka od zółtek. Miekkie masło i 50g cukru pudru utrzeć na białą masę, dodawać stopniowo żółtka i po łyżkce roztopionej czekola­dy. Białka posolić i ubić z nich sztywną pianę, dodawać stopniowo 100g cukru pudru i ubijać, aż piana zrobi się błyszcząca. Bułkę tartą wymie­szac z mąką, startymi migdałami i kremem
czekoladowym, dodac do piany, lekko wy­mieszać, wlać do formy i upiec.
Ciasto po upieczeniu wyjąć po 15 minutach z formy. W międzyczasie sparzyć migdały, obrać je ze skórki. Ciasto przybrać migdałami pokro­jonymi na małe podłużne kawałki. Po ostudzeniu polać polewą czeko­ladową zrobionej z roztopionej czekolady w kąpieli wodnej
połaczonej z łyzka masła i 1/4 szkl. mleka. Do malowania wystajacych migdałów radze uzyc pedzelka i kazdy migdał smarowac osobno czekoladą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ale apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anula1

    Tylko zajadac,wspaniale sie prezentuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Smakowicie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    wygląda pięknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !