Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ŁOSOŚ GRILOWANY

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej
4 łyżki
sok z cytryny
1 łyżka
sól
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
pieprz
1/4 łyżeczki
Sklep Prymat
łosoś
4 plastry
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
cytryna
4 plasterki
cebula
2 szt
ocet 10 %
2 łyżki
masło
10 dkg
żółtko jajek
3 szt
przecier pomidorowy
1 łyżka
bulion
1 łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ GRILOWANY

Plastry łososia natrzeć ze wszystkich stron olejem wymieszanym z sokiem z cytryny solą i pieprzem. Następnie można panierować w bułce tartej, a panierkę dobrze przyklepać. przygotować sos z podanych składników . Rybę ułożyć na ruszcie grilla pod ruszt podstawić brytfannę na spływający tłuszcz. Grillować z każdej strony po 3 minuty. Porcje ryby przybrać plasterkami cytryny a sos podawać oddzielnie. Podawać z krokietami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 19.10.2010 09:55
Smaczne :)
edyta51 09.09.2010 19:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak