Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

faszerowany indyk grzybami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

podgrzybki
40 dkg
cebula
1 szt
bułka czerstwa
1 szt
mleko
1,2 szkl
jajko
1 szt
cytyna
1 szt
masło
6 łyż
czosnek
4 ząbki
sól, pieprz
natka pietruszki
1,2 pęczka
indyk
1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowany indyk grzybami

grzyby oczyścić i pokroić. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę posiekac zeszklić i dodać grzyby usmażyć na maśle. Ostudzic i dodac odciśneitą bułkę, czosnek posiekany oraz jajko, wymieszać. Mięso naiąć tak aby powstała głeboka kieszeń. Resztę czosnku rozetrzeć z solą i natrzeć mięso. Skropić sokiem z wyciśniętym sokiem z cytryny. Zawinąc w folię i włożyć do lodówki na 30 min. Farsz przyprawić do smaku i dodać posiekaną natkę. Włozyć do kieszeni, oprószyć pieprzem. Zawinąc w folię i pec 1 godz w temp 180C. N a10 min przed końcem pieczenia roladę odwinąc z foli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak