Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Lodowiec

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty
2 opakowania
galaretka
2 opakowania
żółtko jajek
4 szt
budyń śmietankowy
1 opakowanie
cukier
1/2 szklanki
masło
250 gram
mleko
1/2 litra
kakao
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Lodowiec

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać budyń i wymieszać. Masę żółtkową dodać do mleka i ugotować budyń, cały czas mieszając.
Po przestudzeniu utrzeć masło i dodawać stopniowo budyń.
Galaretkę rozpuścić w 1l. gorącej wody. Gdy przestygnie moczyć biszkopty i układać na blasze. Na biszkopty rozłożyć połowę białego kremu. Na krem znowu wyłożyć biszkopty moczone w galaretce, a na to wszystko drugą połowę kremu do którego należy dodać kakao. Na wierzch wylewamy galaretkę. Wszystko wkładamy do lodówki na około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak