Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety z pęczaku

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczak
30 dag
woda
1 l
jaja
2 sztuki
posiekana zielenina
2 łyżki
olej
5 łyżek
cebula
1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z pęczaku

Pęczak płuczemy, gotujemy. Kiedy będzie miękki studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. cebulę siekamy, dusimy na tłuszczu. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Formujemy niewielkie placuszki/kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak