Sposób przygotowania

Masło posiekac z mąką oraz cukrem. Rozetrzec w palcach, dodac żółtko. Zagnieśc kruche ciasto i wstawic do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto rozwałkowac na grubośc około 1cm, wyłożyc nim formę do tarty (boki formy też) i nakuc widelcem. Upiec w piekarniku nagrzanym do około 200 stopni przez 20 minut. Ostudzic.
Truskawki oczyscic i pokroic w plasterki. Śmietanę ubic na sztywno, dodac cukier puder i kiniak, wymieszac. Wyłożyc na upieczone kruche ciasto. Na wierzchu ułożyc truskawki. Przybrac listkami mięty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Sezon truskawkowy w pełni więc trzeba wypróbowac.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dobre ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    apetyczne ciasto
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wolęna ostro
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    podoba mi się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !