Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tradycyjny polski krupnik

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości
1,5 l
kasza jęczmienna
1 szklanka
włoszczyzna
1/2 opakowanie
ziemniaki
0,5 kg
śmietana
10 dag
sól
Sklep Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny polski krupnik

Do gotującego się wywaru przekładamy kaszę, gotujemy. Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy wraz z warzywami do gotującej się kaszy. Zaprawiamy zupę śmietaną, doprawiamy do smaku. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak