Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, jajek, cukru i proszku zarobić szybko kruche ciasto.
Podzielić na 2 części i schłodzić.
Dużą blachę wysmarować olejem.Jedną połowę ciasta rozwałkować na rozmiar formy, wyłożyć spód.Można też ciasto zetrzeć na tarce.Posypać bułką tartą, popruszyć po cieście by sok z owoców nie spowodował zakalca.Wyłożyć umyte i osączone jeżyny wymieszane ze 1 szkl. cukru.Wyrównać i także popruszyć bułką tartą.Całość przykryć rozwałkowaną drugą częścią ciasta.
Piekarnik nagrzać do 200\"C.Wstawić blachę z ciastem, piec 40 min.
Smacznego:)

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wysmienite
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Pięknie wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !