Sposób przygotowania

Przygotować farsz: papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w ćwiartki i cienko obrać. Po pół czerwonej i zielonej papryki pokroić w cienkie paski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Mięso opłukać, osuszyć, rozłożyć, oprószyć papryką w proszku, solą i pieprzem. Posmarować musztardą, posypać majerankiem i cebulą. Na mięsie rozłożyć 3 plastry boczku i paski papryki. Mięso zrolować i owinąć plasterkami boczku, związać nicią bawełnianą. Roladę obsmażyć w brytfannie na rozgrzanym oleju. Resztę papryki pokroić na kawałki, dodać do mięsa. Wlać wino i bulion, przykryć i dusić ok. 60 minut. Pieczeń wyjąć i odstawić na 10 minut. Sos zagęścić zasmażką. Doprawić do smaku solą i pieprzem., dodać śmietanę wymieszaną z posiekanym czosnkiem. Roladę pokroić, podawać z sosem i ziemniakami.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo ciekawe...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !