Sposób przygotowania

jeżyny wrzucamy do balona i zasypujemy niewielką iloscia cukru (tylko za pierwszym razem) po 2 dniach zalewamy ok 2 litrami wody (zalezy od ilosci owoców), następnie co jakis czas, jak dojrzeja kolejne owoce, to rozgniatamy jezyny łyżka i dorzucamy do balona, raz na tydzien gotujemy 4 litry wody z 1 kg cukru, gdy wystygnie wlewamy do balona, Kontrolujemy słodkosc, gdyz ilosc wody i cukier musi byc proporcjonalna do ilosci dodawanych owoców

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    musi być mocne;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Martysia

    Na pewno smaczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna73

    uwielbiam wina
  • 1
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    na pewno jest pyszne
  • 5
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Na sobotni wieczór jak znalazł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    od 5 lat robię w domu wino z jeżyn - naprawdę jest bardzo dobre!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    na pewno jest smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super na rozgrzanie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !