Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sztrucla z makiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
50 g
cukier
100 g
mleko
3 łyzki
mąka
0,5 kg
żółtko jajek
3
cukier waniliowy
1
Sklep Prymat
miękkie masło
150 g
olej
2 łyżki
gotowa masa makowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sztrucla z makiem

Drozdże rozkruszyc w misce dodać łyzkę cukru, mleko i łyżke maki, wymieszac do konsystencji gęstej smietany i zostawić w ciepłym miejscu Az podwoi objętość. Dodac resztę składników i wymieszać. Podzielić na 3częsci, kazda rozwalkować. Nałozyc mase makowa i zwinąć. Ulozyc na natłuszczonym papierze do pieczenia. Zostawic do wyrośnięcia.Piec 45 minut w temp. 180- ST. Wylaczyc piekarnik, wyjac strucle i wierzch posmarować bialkiem i włożyć powrotem na kilka chwil do piekarnika by wyschły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak