Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, ostudzić i przepuścić przez maszynkę razem z serem. Śliwki umyć, wysuszyć, wydrylować i obtoczyć w mące. Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto, posolić. Ciasto uformować w wałek, odcinać placuszki, nadziewać śliwkami i dokładnie zaklejać, formując spore kule. Partiami kłaść na osoloną wodę z dodatkiem łyżki tłuszczu. Gotować zależnie od wielkości, zazwyczaj około 10 minut od chwili wypłynięcia. Podawać posypane przyrumienioną bułką tartą i cukrem i polane stopionym masłem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    super knedle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !