Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rogaliki maślane

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
15 dag
cukier
15 dag
jajko
2 sztuki
żółtko jajek
2 sztuki
mąka
15
proszek do pieczenia
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki maślane

Masło ucieramy z cukrem.Dodajemy po kolei jajka , żółtka cały czas ucierając.Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia,Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę.Ciasto zwijamy w cienki wałeczek , kroimy na 10 cm kawałki i formujemy rogaliki. Układamy na wysmarowanej blaszce , smarujemy rozbitym jajkiem. Pieczemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 11.10.2011 21:39
dobre do kawy , herbatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak