Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

gołąbki w sosie meksykańskim

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
1 szt
cebula
1 szt
czosnek
3 ząbki
ryż
2woreczki
koncentrat pomidorowy
śmietana 12%
mięso mielone
60 dag
podgardle
20 dag
karczek
20 dag
sos meksykański

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki w sosie meksykańskim

Wszystkie rodzaje mięsa mielimy w maszynce, dodajemy sól Prymat, pieprz Prymat i ziele angielskie Prymat, mieszamy. Ryż gotujemy w osolonej i wrzącej wodzie, uważać żeby się nie rozgotował, musi być twardy. Cebulę i czosnek siekamy na drobne części i dodajemy do mięsa, smażymy na oleju, pod koniec dolewamy trochę wody i dusimy pod przykryciem. Wyciągamy mięso i łączymy z ryżem, formułujemy kulki i kładziemy na listki kapusty, zawijamy. Gołąbki wsadzamy do wody po mięsie, dodajemy koncentratu i śmietany, zagotowujemy. Do smaku kładziemy na gołąbki sos meksykański .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 14.11.2011 07:54
ciekawe
Kate131 18.10.2010 07:03
apetyczne
Roman5 07.10.2010 11:10
wyglada super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak