Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę, dodać dowolnie pokrojone warzywa.
Grzyby dokładnie oczyścić, opłukać i pokroić na spore kawałki a malutkie pozostawić w całości. Masło rozgrzać, zeszklic na nim pokrojoną w drobną kosteczke cebulę, dodać grzyby i dusić ok. 30 min. Ziemniaki z warzywami i przyprawami zagotować, dodać grzyby i gotować ok.25 min.Doprawić solą, pieprzem mielonym i ew. maggi.Podawać z natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny dodatek do zwykłej kartoflanki - bo takie grzybki przydadzą jej smaku !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra zupa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !