Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa na kościach wieprzowych

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw
1 słoiczek
Sklep Prymat
ziemniaki
6 szt
kości wieprzowe
0,5 kg
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
marchewka
2 szt
jajko
opcjonalnie
śmietana 18 proc
150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa na kościach wieprzowych

Do garnka wlewamy 2 litry wody,wrzucamy ziemniaki,marchew,kości wieprzowe,przyprawy.Całość gotujemy.Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy szczaw,zagotowujemy wszystko.Następnie wystawiamy garnek z ognia,wlewamy śmietanę i zagotowujemy wszystko.Opcjonalnie dodajemy jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 05.11.2010 11:15
pycha
agata1722
agata1722 28.09.2010 12:57
mniam pychotka
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:58
uwielbiam tę zupę
iwona332 23.09.2010 11:18
super
aga130982 18.09.2010 13:27
piękne wygląda
grasylwia 14.09.2010 11:18
szczawiowa uwielbiam :)
aga130982 09.09.2010 10:38
dobre
Patrycja40 08.09.2010 09:53
super
Dorota71 04.09.2010 15:45
super
buksiak12 04.09.2010 13:33
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak