Sposób przygotowania

Biszkopt orzechowy- można potroić składniki lub upiec 3 biszkopty (ja piekłam 1 z 10 jajek, odpowiednio dostosowując do tego proporcje reszty składników i przecięłam na 3 części)

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszana z proszkiem do pieczenia, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez 30 minut.
Masło ucierać z cukrem jakieś 20 min. Dodać zmielone orzechy i jeszcze chwile ucierać.
Biszkopty posmarowac masa i udekorować. Czekolade stopić w kąpieli wodnej i polac wierzch biszkopta. Udekorowac.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !